Om Boodla

Med Boodla bygger man ekologiska boendeträdgårdar och skolträdgårdar som ett sätt att skapa en hållbar framtid, både socialt och miljömässigt. Våra trädgårdar ska vara ett mellanting mellan köksträdgård och upptäckarmagisk lekplats. Syftet är att främja människans möjligheter att medskapa sin omgivning och lära känna varandra samtidigt som de odlar egna grönsaker.

 

Vi erbjuder bostadsföretag att tillsammans med oss och deras boende utveckla boendeträdgårdar. Vi skapar förutsättningar för de boende att odla och därmed för att stärka gemenskap, delaktighet och trygghet inom området.

 

I verksamheter för barn och unga, arbetar vi med skol- och förskoleträdgårdar. Där blir odlandet en del av det pedagogiska arbetet.

 

På Gula Villan Subtopia har vi aktiviteter och odlingslotter för barn och vuxna som vill odla på fritiden, lära sig mer om urban odling och som saknar möjlighet att odla i sitt område eller på sin skola. Det är också här vi utvecklar vår trädgårdspedagogik. Denna verksamhet driver vi delvis i vår ideella förening.

 

Det är också i trädgården på Gula Villan Subtopia som vi erbjuder företagsaktiviteter. Kontakta oss så snickrar vi ihop ett program för er.

 

Vi lär ut om kretslopp och urban odling som ett självklart inslag i den moderna staden. Boodla har bred kompetens inom stadsodling. Från arkitektur och projektledning till företagsevent, windowfarms och handgripligt trädgårdsarbete.

 

Boodla är en partner och plattform för alla som ser urbana odlingar som en väg framåt.

 

Vi som grundat Boodla heter Agnes Fischer och Sofie Nuyts

JordNära

Kontakt:

Agnes Fischer

tel. 0706-001136

e-post agnes@boodla.se