Jobb / Praktik

Boodla finns både som ideell organisation och icke vinstutdelande aktiebolag. Organisationerna har olika fokusområden men arbetar båda mot samma mål. Att livet i staden ska bli mer hållbart både ekologiskt och socialt och att hållbar mat ska vara en självklarhet i samhället både på system och individnivå.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla städer som inte parasiterar på jordskorpan utan som istället är integrerade delar av ekosystemet där såväl människor, djur och växtliv kan frodas. Framförallt gäller det frågor som gäller jordhälsa, matsystem och sociala värden.

Jobb

Trädgårdspedagog: Är du trädgårdsmästaren som drömmer om att skapa en vacker ekologisk besöksplats med fokus på ätbart? Vill du dessutom utveckla sätt att sprida din passion till andra?

I så fall är du nog en av våra nyckelspelare i vårt nya projektteam.

Boodlas förening för pedagogik och trädgård söker en utbildad trädgårdsmästare med erfarenhet av ekologiska principer och gärna grävfri grönsaksodling. Du behöver älska människor, ha lätt för att entusiasmera och arbetsleda och vilja ingå i ett litet team där vi hjälps åt.

I tjänsten ingår bland annat att ansvara för vår grönsaksodling, arbetsleda unga, dokumentera och utveckla pedagogiskt material och berätta om ditt arbete för samarbetspartners och andra nyfikna. Du kommer också samplanera med vårt kök för att så mycket som möjligt av det som odlas också ska kunna komma till köket. Så din drivkraft att få fram så välsmakande grönsaker som bara möjligt är viktig för oss.

Du trivs med ansvar, gillar att arbeta både fysiskt och teoretiskt och kan ta egna initiativ.

Din arbetsplats blir hos Boodla i Alby, vid den fantastiska Gula Villans trädgård. Här driver vi även en SFI utbildning och trädgården ligger vackert vid Albysjöns strand.

Tjänsten kan läggas upp på olika sätt. Tex 100% under 8 månader eller 75% under 12 månader. Vi tillämpar en provperiod om 6 månader, därefter är tjänsten förlängd till totalt tre år. Men vi kommer arbeta för att det blir en tillsvidaretjänst. Vi är kollektivavtalsanslutna. Tjänsten innebär att du arbetar kvällar och helger ibland. Men det planerar vi i förväg och i samråd. Tjänsten tillsätts så fort vi hittat rätt person så sök så snabbt som möjligt. Det är en fördel om du kan börja på en gång men självklart förstår vi om det kan behövas en omställningsperiod.

Vi vill att du har:

Dokumenterad utbildning som trädgårdsmästare eller motsvarande.

Dokumenterad erfarenhet av ekologisk odling.

Körkort

Ansökan till tjänsten som Trädgårdspedagog skickas till info@boodla.se tillsammans med cv och personligt brev.

Kökspedagog: Är du kock och/eller köksmästare som är full av nyfikenhet inför nya matkulturer och ungdomar och som drömmer om att arbeta i ett helt ekologiskt kök i direkt samverkan med en ekologisk trädgård?

I så fall är du nog en av våra nyckelspelare i vårt nya projektteam.

Boodlas förening för pedagogik och trädgård söker en person med erfarenhet av ekologisk matlagning, professionell kökshantering och som längtar efter att inspirera unga. 

Vi vill att du lägger stort fokus på smak, estetik och omsorg om råvaror. Det är självklart att göra sitt yttersta för att ta tillvara så mycket som möjligt av allt som kommer från trädgården och du älskar människor och har lätt för att entusiasmera och arbetsleda.

Du kommer ansvara för en köksverksamhet under uppstart och har god chans att sätta din prägel på hur vi formar verksamheten. Det är viktigt att du kan samverka med andra och tänka flexibelt eftersom vi är en liten verksamhet där man behöver hjälpas åt. I tjänsten ingår bland annat att ansvara för köket, arbetsleda unga, dokumentera och utveckla pedagogiskt material och berätta om ditt arbete för samarbetspartners och andra nyfikna. 

Du kommer också samplanera med vår trädgårdsmästare för att så mycket som möjligt av det som odlas också ska kunna komma till köket. Du trivs med ansvar, gillar att arbeta både fysiskt och teoretiskt och kan ta egna initiativ.

Din arbetsplats blir hos Boodla i Alby, vid den fantastiska Gula Villans trädgård. Här driver vi även en SFI utbildning och trädgården ligger vackert vid Albysjöns strand.

Tjänsten är på 75%. Vi tillämpar en provperiod om 6 månader, därefter är tjänsten förlängd till totalt tre år. Men vi kommer arbeta för att den blir tillsvidare. Tjänsten innebär att du arbetar kvällar och helger ibland. Men det planerar vi i förväg och i samråd. Det är en fördel om du kan börja på en gång men självklart förstår vi om det kan behövas en omställningsperiod.

Vi vill att du har:

Dokumenterad utbildning inom restaurang och/eller dokumenterad erfarenhet som kock eller restaurangchef. Det är meriterande om det varit med ekologisk profil.

Körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete, särskilt med unga.

Vi uppskattar om du tänker entreprenöriellt.

Ansökan till tjänsten som Kökspedagog skickas till info@boodla.se tillsammans med cv och personligt brev.

Praktik
Vi tar emot praktikanter så ofta vi kan. Kom gärna in med en förfrågan.

Vem är du? Du ska ha ett stort intresse för människor, odling och natur. Du studerar eller har nyligen avslutat studier inom ett yrke som är relevant för det vi söker och som du vill använda praktiktiden till att utveckla. Men det behöver inte vara ett ”händerna i jorden” arbetsliv du tänker dig utan gärna något där DU känner att det DU vill bidra till handlar om samma sak som det Boodla vill åstadkomma och där Boodlas arbetsområde är relevant för dig.

Du kommer behöva kunna arbeta både självständigt och i team. Du trivs med föränderliga arbetsuppgifter och har egen initiativförmåga. Du ser ditt arbete som en del i en större helhet och du uppskattar att vi hjälper varandra i teamet med olika uppgifter. Både praktiska och teoretiska.

Krav: Inskriven på utbildning eller nyligen utexaminerad. Eller tjänstledigt för att testa nya vägar. Du har eller kan ordna försörjning från annat håll.

Din kompetens: Just nu söker vi någon som kan bidra till att utveckla

Andelsjordbruk

Kommunikation och marknadsföring.

– Destinationsutveckling

– Skogsträdgård

Vi söker även personer utbildade inom hållbarhet och matsystem som är intresserad av affärsutveckling.

Vi tar så ofta vi kan emot dig som studerar till trädgårdsmästare och som önskar lära dig mer om hur vi arbetar.

Du kommer arbeta gemensamt med ledningen för att ta fram system och idéer som passar Boodla och den tid vi lever i.

Andra kompetenser? Har du en annan profil än de som nämns ovan men har idéer om hur du vill närma dig det vi vill åstadkomma. Vad Kul! Hör av dig så ser vi om det finns en väg.

När, var och hur länge?
Praktiken kan variera i längd och engagemang beroende på din profil men för att det ska vara meningsfullt krävs minst 50% engagemang under en sammanhållen period.

Vad får du ut av att praktisera hos oss?
Du får chansen att bidra med det som du är bra på till en organisation som drivs av stor passion och kunskap kring att skapa hållbart stadsliv. Du kommer vara med i utvecklingen tillsammans med vårt lilla ledningsteam och få stöd och råd av oss. Det är viktigt för oss att din praktikplats leder dig framåt mot dina mål så vi kommer göra allt vi kan för att bidra till det. Du kommer arbeta med människor som både är visionärer och doers.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till info@boodla.se. Ange ”Praktik” i ämnesraden. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!