Grönsaksprenumeration

Tänk dig att du får tillgång till de nyttigaste grönsakerna man kan tänka sig, skördade samma dag och utan mellanhänder. Tänk dig att du kan träffa dem som odlat det du ska äta och om du vill kan du ta med dig barn och vänner så att de också får uppleva trädgården. Tänk om alla stadsbor hade den här möjligheten!

Att odla för lokal konsumtion är ett led i vårt arbete med att bidra till det globala målet 12.2 som ser till att vi uppnår en hållbar förvaltning och ett effektivt nyttjande av naturresurser.

Vi arbetar med det på fler plan och prenumerationen är ett konkret sätt att få det att hända. Vi odlar enligt regenerativa principer med största hänsyn till jord, klimat och ekosystem.

När du prenumererar stödjer du utvecklingen mot en hållbar matproduktion. Din prenumeration gör så att vi kan planera exakt hur mycket vi ska odla och när vi ska skörda det. En del av säsongen kanske är väldigt kall och då kan det bli mindre i kassen men på samma sätt får du del av överskottet när vädret är gynnsamt. Vi riskerar inte att stå med ett stort överskott och du vet att du kommer få bästa tänkbara kvalitet.

Vi planerar säsongen så att prenumeranterna får varierade och spännande grönsaker varje vecka under ca. 20 veckor mellan juni och oktober. Du hämtar upp din kasse hos oss på Gula Villan i Alby på torsdagar efter kl. 12. Vi är på plats fram till kl 16 och efter det kan du hämta den i vår låsta jordkällare. En hel kasse kostar 5750. Du kan också välja en halv kasse för 3150 och hämtar då en mindre kasse varje vecka.

Vill du ha mer information eller ställa frågor så kontakta agnes@boodla.se

Dela gärna den här infon med andra som du tror kan vara intresserade. På vår hemsida www.boodla.se kan du läsa mer om oss och våra olika verksamheter.

Du kan lära dig mer om tankarna med grönsaksprenumerationer genom att läsa om andelsjordbruk eller CSA (community supported agriculture).

Våra andra projekt